Su Geçirmez Kumaşlar




Zema Tekstil San. ve Tic.Ltd.Şti Teknik tekstil alanında Japonyadan KIC Textile’in Türkiye temsilcisidir. 2 ve 3 katlı teknolojik su geçirmez, rüzgar geçirmez, nefes alabilen, yüksek sürtünme direncine sahip ateşe ve yanmaya dayanıklı  kumaşlar konusunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Temsilcisi olduğumuz Kumaşların başlıca kullanım alanları aşağıdaki gibidir.

a) Aktif spora yönelik Teknik Kumaşlar : Bu kumaş grubunda daha çok Outdoor kıyafetlerin yapımında kullanılan laminasyonlu Rüzgar geçirmez, yağmur geçirmez,nefes alabilen kumaşlar mevcuttur. Kullanım yerleri Dağcılık, kayak kıyafetleri, her türlü yağmurluk kumaşları, avcılık kumaşları, sörf kumaşları, yatçılık, bisiklet sporları,ve Golf sporları ile ilgili yüksek performans gerektiren kumaşlar gruplarından oluşmaktadır.

b) İş  Elbiseleri ve Güvenlik Kıyafetleri Kumaşları: Bu kumaş grubunda Dış ortamda, ağır iklim koşullarında  çalışan her türlü iş ve Endüstri amaçlı dayanıklı teknik kumaşlar mevcuttur. İşçi kıyafetleri,Sivil savunma Arama ve Kurtarma Kıyafetleri ,Bekçi Polis, Motorize ekip, Kurye kıyafetleri, reflektif şeritli ikaz yelekleri ve kıyafetleri gibi yapımında teknoloji gerektiren  teknik performansı üstün kumaşlardır.

Yukarıda sayılan kumaş çeşitlerine ilaveten bunların dikim aşamasında ,dikiş yerlerinin su geçirmezliğini sağlayan 2 ve 3 katlı kaynak bantlarımız da mevcuttur.
Çağımız teknoloji çağı.. Artık yaşamın her safhasında yaşamın kolaylaşmasını sağlayan teknolojik ürünler kullanılmaktadır.

Su Geçirmez Nefes alır kumaşlardan üretilen giysiler sayesinde; giysiler ara katman (membran) ile dikiş yerlerinin kaynak bandı ile yapıştırılmasıyla su geçirmez olup saatlerce yoğun yağmur altında çalışabilirler, soğuk veya sıcak esen rüzgara karşı korunurlar. Aynı zamanda nefes alırabilirliliği sayesinde  vücut sıcaklığını korur. Terleme ile oluşan su buharını dışarıya atarak vucudu dengede tutar.

Ağır şartlarda kullanılan iş elbiselerinde yırtılma ve sürtünme dayanımı yüksektir.
Bütün teknik özellikler ISO standardında olup uluslar arası laboratuarlarda onaylanmıştır.
Bu yüksek teknolojiyi Türkiye’ye getiren Zema Tekstil Türk tekstil sanayisine hizmet sunmanın gururunu yaşıyor.